Призив за забрана на руския държавен телевизионен канал RT отправи официална Украйна

...
Призив за забрана на руския държавен телевизионен канал RT отправи официална Украйна
Коментари Харесай

Отстраниха водещия на RT, призовал да се давят и горят деца


Призив за възбрана на съветския държавен ефирен канал RT отправи публична Украйна към всички страни. Причината – „ нападателно подстрекателство към геноцид “.

 В излъчено предходната седмица предаване водещият Антон Красовски разяснява, че украинските деца, които подлагат на критика Русия и съветската инвазия, би трябвало да бъдат „ хвърлени в реката, с цел да се издавят “. Красовски разказва в детайли и с жестове по какъв начин децата могат да бъдат пуснати в речните бързеи, с цел да ги отнесе течението. А като опция предлага на събеседника си – писателя фантазьор Сергей Лукяненко – непокорните деца да бъдат вкарвани в „ отвратителните дребни къщи в Карпатите, там всяка къща се споделя „ смерекова хата “. Натъпкваш ги и ги изгаряш “.

Официален Киев има намерение да заведе дело против Антон Красовски за нападателно тласкане към геноцид, заяви външният министър на Украйна Дмитро Кулеба в Туитър.



По-рано в различен подтекст Красовски прави ехидни намеци по адрес на информация за украински дами, изнасилвани от съветските войски.

Антон Красовски е свален от ефир, заяви основният редактор на RT Маргарита Симонян.

„ Изказването на Антон Красовски е варварско и непоносимо. Може би той ще изясни каква краткотрайна полуда го е провокирала. За момента спирам съдействието ни, тъй като нито аз, нито останалите от екипа на RT можем да допуснем даже мисълта, че някой от нас е кадърен да показа сходни нелепости “, споделя Симонян в Telegram.

Самият Антон Красовски също сервира извинения.

„ Вижте, в действителност ме е позор, че някак не видях тази граница. Извинявам се на всички, които са се изплашили от това. Извинявам се на Маргарита и на всички тези, за които това изглеждаше диво, невъобразимо и непреодолимо. Надявам се да ми простите “, споделя водещият.

Поведението му провокира вълна от неодобрение освен в Украйна и по света, само че и в Русия.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР